Керамично ателие

Керамично ателие

с майстор грънчар Явор Топалов!

За малки и големи

Представяме ви нашето керамично ателие с майстор грънчар Явор Топалов. Тук всеки може да се докосне до изкуството на грънчарството. Създайте с помощта на майстора глинен съд и си го отнесете у дома за спомен.

Направете почивката или разходката си в Старите къщи още по-запомняща се и пълноценна!

Възможност за организиране на групи с предварителна резервация.

Участието в ателието не изисква резервация в хотелската част или механата на комплекса.

Цена 15 лева.

За Явор Топалов

Явор Топалов твори професионално художествена керамика повече от 15 години. Ученик е на троянската школа, където започва да учи от 14 годишна възраст. Учители са му били едни от най-добрите майстори в страната. Той е признат от Националната Занаятчийска Камара за майстор по изработване на художествена керамика.

Любовта към керамиката наследява от своя баща Христо Драгиев, който създава копия на известни археологически находки, предназначени за големите музеи и е част от 100 най-известни личности в страната.

Явор Топалов работи заедно със своята любима Деница Вълчева като същевременно я обучава в занаята. В момента двамата работят в занаятчийското ателие на Старите къщи, където дават възможност на малки и големи да се докоснат до красотата на грънчарския занаят.

За своите изделия майсторът използва най-добрата българска глина и висококачествени глазури, доставени от Германия и Италия.

Галерия